Me

Palveluhenkisyyttä ja nostalgiaa kuohuvassa ravintolassamme nautit maittavaa ruokaa ja vietät mutkatonta oloa yksin tai yhdessä!

Ravintola

Ravintolamme sijaitsee Taivallahden Kasarmialueella vanhan Autokomppanian tiloissa Töölöössä. Käyntiosoitteemme on Pohjoinen Hesperiankatu 33 A, Helsinki.

Taivallahden Kasarmialue on museoviraston suojelukohde, joka on nyt restauroitu kokonaisuudessaan. Haluammekin kunnioittaa ja korostaa rakenuksen vanhan ajan henkeä luomalla tilaan nostalgista fiilistä niin ravintolan somistuksen kuin henkilökunnan vaatetuksen myötä. Tuomme tilaan myös hieman nykyaikaakin trendikkäällä sisutuksella ja ruokatarjonnalla.

Ravintola Kaartissa nautit runsaasta lounaasta ja monipuolisesta brunssista. Iltaisin Kaarti toimii tilausravintolana, Upeassa nostalgisessa miljöössä,
räätälöidyt tarjoilut hoituvat pienistä kokousryhmistä jopa 200 hengen tilaisuuksiin!

Ota yhteyttä ja toteutamme tilaisuutesi:
toimisto@ravintolakaarti.fi

Henkilökunta

Ravintolaan tullessasi sinua on vastassa hymyilevä henkilökunta. Meillä asiakkaat otetaan lämmöllä vastaan ja jokaista asiakasta palvellaan henkilökohtaisesti.

Tyytyväiset asiakkaat ovat toimintamme tavoite ja päämäärä. Asiakaspalaute on meille tärkeää ja pyrimmekin kehittämään toimintaamme jatkuvasti asiakkaiden toiveiden ja tarpeiden mukaan.

Historia

Meidän historia lyhyesti

Gourmet Sarfvik Oy on erinomaisen ruoan ja palvelun ravintola- ja cateringtoimija Kirkkonummelta ja Helsingistä. Olemme toimineet Sarfvikin golfklubilla menestyksekkäästi jo kolmentoista vuoden ajan. Peuramaa golfissa olleet kolme vuotta. Golfravintolatoiminnan lisäksi tarjoamme ammattitaitoista catering-palvelua ympäri vuoden. Viime syksynä uutena tulokkaana ravintolaperheeseemme ihastuttava Ravintola Kaarti, Töölö/Helsinki.  

Valmistamme myös omia tuotteita, muun muassa karpalolimppua, nahattomia sinappi-, valkosipuli- ja smetanasilakoita, sinappeja joululaatikot. Tuotteemme ovat olleet mukana Stadin silakkamarkkinoilla ja Helsingin Tuomaan Markkinoilla jo kuuden vuoden ajan. Lisäksi tuotteemme ovat myynnissä jouluisin K-citymarket Ruoholahdessa, Kirkkonummen Maatilapuodissa sekä K-market Masalassa. 

Taivallahden Kasarmin historia

Taivallahden Kasarmit on Taka-Töölöössä sijaitseva kasarmialue, jossa on toiminut aiemmin muun muassa Helsingin Autokomppania. Autokomppanian lisäksi kasarmi on toiminut pitkään Kaartin soittokunnan kotipesänä. Arkkitehti Martta Martikaisen suunnittelemat kasarmirakennukset on rakennettu vuosina 1935-1938. Vuonna 1939 kasarmin yhteyteen rakennettiin korjauspaja, jonka suunnittelijana toimi Märtha Lilius-Tallroth. (25.9.2016, www.rky.fi)

Kasarmit  edustaa funkkishenkistä bauhaus-tyyliä. Puolustuvoimien tarkoituksena oli tuoda kasarmin arkkitehtuuriin inhimillisyyttä ja viihtyisyyttä. Taivallahden kasarmia onkin kehuttu Pohjoismaiden upeimmaksi ja ajanmukaisimmaksi kasarmiksi. Museovirasto on listannut kasarmit valtakunnallisesti merkittävien rakennettujen kulttuuriympäristöjen luetteloon ja ne on valittu myös modernin arkkitehtuurin kohteeksi Suomessa. (25.9.2016, www.toolonpasuuna.fi)

Toiminta kasarmeissa päättyi 2000-luvun alkupuolella ja viimeiset varusmiehet poistuivat vuonna tammikuun 31.1.2013, kun Kaartin soittokunta siirtyi Santhaminaan. Nyt Taivallahden Kasarmit on restauroitu kokonaisuudessaan ja muutettu asuin- ja liiketiloiksi. Lisäksi tontille rakennetaan uudisasuinrakennus, jonka on suunnitellut Steven Holl. (25.9.2016 www.gamlahbl.fi)